Hmm...

Rådfrågade min goda vän Karin innan jag bestämde mig för vilken hårfärg jag skulle köpa.

Jag: Men blir inte den här typ röd?
Karin: Nej, nej. absolut inte.

Kära vän... Om den här färgen inte blir "typ röd" så undrar jag varför det såg ut som om jag yxmördat någon i mitt badkar när jag sköljde ur färgen?

Inväntar med spänning hur det kommerse ut när håret är torrt.

30 minusgrader är alltså... 30 minusgrader

Det pågår en kamp just nu. Kampen mellan vad jag borde och vad jag vill. Jag vet att jag borde göra det jag borde, men egentligen vill jag helst göra det jag vill. Mycket logiskt eller hur. Så här ser min borde, respektive vill lista ut för tillfället:

Jag borde:

Städa
Plugga
Diska

Jag vill:

Ta ett varmt bad
Spela tv-spel invirad i en varm filt

Det lustiga är att alla två sakerna på min vill-lista på ett eller annat sätt involverar värme. Kan det kanske ha något att göra med att det var ungefär ganska precis 30 minusgrader imorse när jag skulle åka till Borlänge?
Har ni någon aning om hur kallt 30 minusgrader är? Ja, det är klart att ni har, eftersom jag misstänker att alla ni som läser bor i Sverige, vilket innebär att ni med största sannolikhet upplevt denna iskyla. Men, jag tänker ändå erbjuda er en kort förklaring, ifall ni skulle ha glömt.
30 minusgrader är alltså...

...så kallt så att min bil vägrade starta imorse (eller jag, den startade ju efter ett tag, men den var lite grinig).

...så kallt att min tändare som jag hade i jackfickan slutade fungera efter en promenad från stan till Boysen.

...så kallt att snoret fryser till is i näsan.

...så kallt att en frys är varm i jämförelse.

Jag skulle kunna fortsätta hela dagen med mer eller mindre välformulerade beskrivningar av exakt hur kallt 30 minusgrader är, men jag kanske borde ta tag i den där borde-listan (även om vill-listan känns bra mycket mer lockande).

Sova...Skööönt...

Vad lycklig jag blev när jag insåg att det kommit ut tre avsnitt av How I Met Your Mother som jag inte sett ännu. Jag vet, jag försöker ignorera det faktum att jag återigen varit sådär dålig på att uppdatera. Men jag tänkte att om jag inte säger något så kanske inte ni märker något...

Försov mig imorse igen. Seminariet började nio. Fem i nio slog Anna upp ögonen och flög ur sängen med ett panikryck. Missade dock bara en halvtimma, så det var inte så farligt.

Tänkte att jag fortsätter med mitt lilla projekt att slänga in bilder i mina inlägg, så att Marina inte har något att klaga på...


Snön och vintern till ära blev det ett mycket gammalt kort på när Karin försöker sig på att göra upp eld som jag hittade på min dator.


Att ta en komplimang

Konversation mellan mig och Karin igår:

Karin: Har du färgat håret?
Jag: Nej, men det var aslänge sen jag tonade det, kanske därför det ser annorlunda ut. Lite blekare och dassigare liksom.
Karin: Nej, men alltså, det ser fint ut. Det var det jag menade.
Jag: Det kanske är för att det är skitigt - då ser det ju lite glansigare ut. Jag skulle verkligen behöva tvätta håret.

Lider av total brist på fantasi, så jag kommer tyvärr inte på någon rolig rubrik (eller någon rubrik alls för den delen...)

Det gick sådär med mitt utegångsförbud. Man skulle kunna säga att jag återigen är en stark kandidat till guldmedaljen i OS-grenen Lura sig själv. Jag skulle bara ta mig till affären och köpa glödlampor - eftersom byta glödlampor har ett starkt samband med att städa så var detta självklart helt tillåtet. Men någonstans längs vägen råkade en spontan liten spelkväll hemma hos Yoyo planeras och innan jag ens hann blinka var folk inbjudna och spel hämtade. Men, men jag fick lite städning gjord iallafall...

Jag tänkte att jag skulle fortsätta med det här med att slänga in en bild lite nu och då, för att liksom liva upp stämningen lite. Dessvärre har jag upptäckt att jag är ganska kass på att ta kort (vilket för tillfället inte är så konstigt eftersom jag inte har någon kamera, men jag är tydligen inte så bra på det även när jag har kamera), så det blir ytterligare ett kort från roadtrippen i somras.



Jo, jag inser självklart ironin i att jag försöker tvätta min poncho med regnvatten från en vattenpöl...


En bild säger mer än 1000 ord

Såhär ligger det till: Jag har gett mig själv utegångsförbud tills jag fått tummen ur och städat min lägenhet. Eftersom jag därmed sitter lite fast här hemma tills jag till slut blir så uttråkad att jag kommer tycka att städa är en rolig aktivitet så tänkte jag att jag skulle passa på att blogga lite, eftersom jag varit så dålig på det senaste tiden.

Marina har erkänt att hon bara läser min blogg om jag lägger in bilder, så därför tänkte jag att jag skulle bli lite bättre på det. Men, eftersom jag glömde min kamera hemma i Nyköping (vilket jag upptäckte på väg hem till Falun när 3 rådjurskid joggade framför bilen i ungefär 100 meter), så blir det inga nya, roliga bilder.


I somras bestämde jag och Marina oss för att ta en liten Sverige-roadtrip.
"En natt i tält - det kan väl inte vara så farligt?"
"Egentligen är det väl ganska mysigt att sova i tält?"
"Vi hade bara inte ett tillräckligt bra tält på Hultsfred, om man har ett bra tält så är det inga problem alls att sova i tält. Det är ju bara en natt."

Så gick diskussionerna när vi bestämde oss för att en natt utav fyra på vår roadtrip kunde spenderas i ett tält. Jag har bara en sak att säga: Aldrig. Mera. Tälta.

(Om det inte framgår av bilden, som f.ö är tagen inifrån bilen, så spöregnade det alltså...)

Green Man Suit

Satt och surfade runt lite och hittade en reklam som fick mig att fundera lite.



Helt ärligt, är det nån som någonsin sett någon komma gående i en grön, heltäckande kroppsdräkt? Om de har sålt ens ett exemplar av den här kroppsdräkten så blir iallafall jag lite förvånad...

Jag är inte galen

Till alla som befann sig på Willys i Falun idag vid 20-tiden så vill jag bara klargöra att jag faktiskt inte är galen. Jag har inte för vana att prata med mig själv.

Så här var det: Yoyo var tätt bakom mig, men någonstans under konversationen måste hon ha vikit av någonstans. Märkte jag det? Nej. Fortsatte jag prata? Ja. Tyckte jag att det var konstigt att min dialog plötsligt hade blivit en monolog? Nej.
Det var inte förrän en äldre dam tittade mycket konstigt på mig där jag gick och (till synes) för mig själv diskuterade vart tomatsoppan fanns någonstans som jag upptäckte att Yoyo inte längre befann sig bakom mig. Faktum är att ingen befann sig bakom mig.

Var på Body Pump för första gången någonsin idag. Om jag överhuvudtaget tar mig ur sängen imorgon så blir jag förvånad. När jag hade kommit hem och duschat så skulle jag göra inbakade flätor, eftersom jag hatar att gå och lägga mig med blött hår, men orkade inte hålla armarna över huvudet tillräckligt länge för att göra en fläta på varje sida...

Ordspråk

En liten hobby vi har häruppe i Falun är att (helt spontant och oplanerat och oftast med en efterföljande dumförklaring) mynta nya ordspråk. Tänkte bara att jag skulle delge er det senaste i samlingen:

Att flytta runt som en hamster
.

Upphovsmannen till detta inte helt solklara och logiska ordspråk är Playboy och tydligen ska det innebära att man flyttar ofta (jag hade annars gissat på motsatsen, eftersom hamstrar för det mesta bor i en bur och därmed inte har så mycket utrymme att flytta runt på...men så var det tydligen inte).

RSS 2.0