Allergin slår till igen...

Skulle in till stan idag, helt plötsligt börjar bilen låta och kännas jättekonstig, liksom sned och ostadig. "Fan också, nu har avgassystemet rasat i backen" tänkte jag. Skulle plocka upp mormor på vägen in till stan, så jag bad en bön att avgassystemet skulle hålla tills jag kom till hennes parkering. Jodå....när jag har parkerat så sitter avgassystemet precis där det ska... Men, vänstra bakdäcket är helt platt och det ryker om det. Jag har fått punktering, och ingen liten sådan heller, hela jävla däcket har exploderat!
Pappa, som alltid får rädda mig ur mina bilkatastrofer befinner sig ju för tillfället på varmare breddgrader, närmare bestämt Egypten...så visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Till slut kom min kusin, trots att han hade jobbat natt och led av ryggskott, men han kom och förklarade och visade för mig hur jag skulle sätta dit reservdäcket så jag kunde ta mig hem. Det gick sakta och inte helt stadigt, eftersom däcket var bra mycket mindre än dom andra, men jag kom iallfall hem. Och imorgon ska min bilkunnige vän Linus skjutsa mig in till stan och hjälpa mig att shoppa däck. Så nu ska jag hålla tummarna för att jag hittar ett hyfsat billigt däck - som passar till bilen.
Något gott har i varje fall kommit ur det här, jag har lärt mig att sätta på nya däck på bilen, nu kanske jag kan sätta dit sommardäcken på egen hand när det är dags för det!

Har ju varit på besök i Falun i helgen också. Åkte upp i fredags efter jobbet, med buss. Finns det något segare och tråkigare än att åka buss? På vägen upp hamnade jag bredvid en gubbe i 60-års åldern eller nåt liknande. Han jobbade nere på Öland, som naturvårdare. Så nu vet jag allt om Ölands naturliv, visste ni att det finns både fjällväxter och växter som hör hemma i mellaneuropa på Öland? Nu vet ni det. Han förklarade även hur det kom sig att det var så, men jag lyssnade inte riktigt då, för jag fullt upptagen med att fundera över hur gubben skulle reagera om jag låtsades vara helt sjuk i huvudet, eller om jag påstod att jag var med i någon sjuk sekt och försökte värva honom till den. Jag vågade aldrig prova det, men erkänn att det skulle ha varit riktigt, riktigt skoj!

När jag väl kom upp till Falun kom Playboy, som jag efter den här helgen har valt att istället börja kalla för Zebran (man har så sjukt låg humor när man är bakis, speciellt jag!), och hämtade mig på stationen. Sen hann jag mer eller mindre bara in och vända i deras lägenhet innan vi fortsatte till en pub i Falun, där det intogs en ganska lagom mängd med öl. Var en lugn fredagskväll och alla utom Per var hyfsat nyktra. Lasse var helnykter och fick därför vara fyllechaffis, vi stuvade in Kalle och Per i bagageluckan och åkte hem. Alla utom Lasse gick hem till Kalle och Playboy och vi kollade på mjukporr och käkade McDonalds. En bra start på Falunhelgen skulle jag vilja påstå.


Dock var det inte helt lätt att somna, vilket inte hade något som helst att göra med mjukporrfilmen med de urusla skådespelarna, utan snarare med det faktum att jag var omgiven av snarkningar. Playan låg i sitt rum och snarkade som om han blivit besatt av djävulen, Kalle snarkade visserligen inte lika högt, men irriterande nog. Och Nisse, som tidigare på kvällen beklagat sig över att han inte kunde sova när Kalle och Playan låg och snarkade i kör - jodå, han snarkade också! Dock påstod han dagen efter när jag konfronterade honom att han bara snarkade när han var förkyld.


Så - lördag och anledningen till att jag rest hela långa vägen till Falun. Insparken. Förfest hemma hos Kalle och Playan - nej förlåt, Zebran. Björklund blandade shottar till Kalle, vars konstistens han påstod påminde om sperma...hur han nu kunde veta det? Och fråga nummer två är....varför dricker man sånt? Folk i Hedemora är konstiga! Inne på kåren har jag inte så mycket koll på vad som hände, Playan förolämpade någon som på grund av detta kallade honom för rasist resten av kvällen, jag fick köpstopp i baren...tror jag har rekord på köpstopp på kåren. Men...återigen lyckade jag få någon annan att köpa öl åt mig...jag var såå nöjd med mig själv...tills jag dagen efter vaknade med jordens jävla baksmälla och insåg att dom kanske inte är så dumma ändå dom där på andra sidan baren som tycker att man ska dricka vatten. Playan däckade i ett hörn på kåren, Nisse reste upp honom, stoppade på honom pengar och ringde en taxi åt honom. Men vad gör Playan...hoppar han in i taxin och åker hem? Nej, han däckar igen, i trappan utanför kåren.

Jag hamnade på efterfest hemma hos några grannar till Playan och Kalle och var allmänt skitfull och festade till åtta på morgonen då jag tokdäckade.


There's no place like Falun


RSS 2.0