Nu jävlar!

Nu mina damer och herrar, i år ska det ske. I år ska det inte misslyckas. I år ska det bli, större, bättre och finare än något år tidigare. I år ska det bli perfekt. Jag pratar så klart om pepparkakshus. Jag har aldrig lyckats göra ett riktigt fint pepparkakshus, tror att det är mitt tålamod det är fel på. Men i år har jag gjort upp en strategi för hur jag ska lyckas:

1. Undvik att bygga pepparkakshuset när du har PMS. (Den punkten känns mycket viktig eftersom jag förra året bröt ihop i tårar när bitarna i mitt egen designade pepparkakshus inte passade ihop).

2. Bygg inte pepparkakshuset när du är bakis. (Säger väl kanske sig själv eftersom man dels kan vara lite skakis och dels vara lite för godissugen, och det är inte bra om det saknas delar...)

3. Kanske låta min lillasyster hjälpa till. (Dels för att hon kanske har oanade talanger, dels för att det tar energi från själva byggandet att försöka hålla stenkoll på att hon inte lägger sig i)

4. Eventuellt inviga Marina i mina planer. (Tror att hon, trots att vi tidigare år misstrott hennes förmågor, har precis det där tålamodet som behövs)

5. Köpa ett pepparkaksmått som ser ut som en kamel. (Vet inte riktigt hur det hjälper mig att lyckas, men det är rätt så fult...och därmed alltså kul.)

Om lite drygt en vecka bär det av till Falun igen, och utsparken. Ska bli riktigt, riktigt skoj!  Och nu i helgen fyller ju Marina år, har kommit på en sååå bra grej jag ska köpa. Ha ha ha, jag har humor!


För övrigt så fick jag punka igen i förra veckan. (och vem blev förvånad? Nej, ingen). Fattade inte den här gången heller vad som hade hänt, skulle backa ut från parkeringen vid Rusta och det tog liksom lite emot, så jag svor över den förbannades dåliga snöröjningen som lämnade snöhögar överallt och gasade på lite. Till slut tog jag mig ut och insåg att bilen ändå inte kändes riktigt som den ska såkörde in på en annan parkering...och jodå...ingen luft alls i ena framdäcket. Dåligt batteri i telefonen och alla mina vänner jobbade. Men till slut dök Linus och Johan upp och skjutsade mig till statoil, där jag köpte världens smartaste uppfinning: Reservdäck på burk! Helt strålande smart!!

Har för övrigt köpt ett nytt tv-spel så nu har jag inte tid att sitta här längre....


Puss o Hej

RSS 2.0